• Nieuws categorieën

  • Nieuws archief

  • Ouxu Twitter Feed

    • Loading tweets...

Persbericht: Studie en Reis naar de Oorsprong

Een avontuurlijke vakantie en gezonder leven in 10 dagen

Een reis naar de oorsprong in de Spaanse Pyreneeën

 

 

Vorig jaar werkte Sheila Backus, Therapeut klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) en Orthomoleculair therapeut, nog als vrijwilliger mee aan het wetenschappelijk onderzoek ‘Study of the Origin’ in de Spaanse Pyreneeën. Deze zomer begeleidt Backus, van 23 juli t/m 3 augustus, zelf een groep deelnemers tijdens hun reis naar de oorsprong. Net als vorig jaar zal de 10-daagse reis niet alleen avontuurlijk en uniek zijn, maar zal het bovenal een positief effect hebben op een groot aantal aandoeningen waaronder overgewicht, pre-diabetes syndroom, chronische vermoeidheid, depressieve aandoeningen, chronische pijnklachten, (chronische) laaggradige ontstekingen (low grade inflamotions) of andere gezondheidsklachten.


Leven zoals de natuur het bedoeld heeft

Na het succes van vorig jaar en in vervolg op het wetenschappelijk onderzoek ‘Study of the Origin 2011’ van Prof. Drs. L. Pruimboom et al, begeleidt Sheila Backus een van de vier groepen. De deelnemers gaan leven zoals de natuur het bedoeld heeft, met als doel een betere gezondheid. Het zorgen voor eigen voeding, vocht en schuilplaatsen tegen hitte en koude, eten van wild vlees, vis, eieren, noten, groeten, fruit, knoflook en uien, slapen in de buitenlucht, niet denken aan de hypotheek-rente, even niet praten en jezelf mogen zijn, heeft volgens Backus een positief effect op de algehele gezondheid.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Sheila Backus: ‘Het wetenschappelijk onderzoek van Pruimboom toont aan dat leven in de natuur waarbij men zelfvoorzienend leeft en door het activeren van het immuunsysteem aan de buitenkant van het lichaam, een groot aantal aandoeningen, zoals hierboven beschreven, kan normaliseren. De mens leeft tegenwoordig in een wereld die voor hun genen science fiction is. Auto’s, treinen, vliegtuigen, motorfietsen, liften, koelkasten en afstandsbedieningen verminderen onze behoefte aan beweging. Verwarming en airconditioning voorkomen bewegen bij kou of hitte. Dit alles veroorzaakt dat ons immuunsysteem gedeeltelijk is uitgeschakeld, omdat het nut hiervan praktisch verdwenen is, of juist overactief is aan de binnenkant (onder het buikvet, rondom de organen) en niet op de plek waar het actief zou moeten zijn’.

 

Immuunsysteem

Dit gebrek aan gebruik van of hyperactief immuunsysteem is de oorzaak van vele ziekten. Het onderzoek van Pruimboom toont aan dat deze ziekten kunnen worden aangepakt door terug te keren naar een zelfvoorzienend en natuurlijk leven. ‘Uit de resultaten van vorig jaar is ook gebleken dat de deelnemers maandenlang beter bestand waren tegen verkeerde of belastende invloeden uit onze huidige samenleving op metabolisch, neurologisch, endocrinologisch en immunologisch gebied. Binnen enkele dagen ervoeren zij drastische veranderingen op het gebied van energietekort, weinig uithoudingsvermogen, wijdverbreide klachten, metabool syndroom en ‘sugar craving’ (drang om zoet te eten)’. De meeste deelnemers van vorig jaar waren zo enthousiast dat ook dit jaar een aantal weer mee gaan. aldus Backus.

 

 

Mocht u dit jaar nog willen deelnemen aan de Reis naar de Oorsprong, dat kan. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Voor meer informatie kijk op Studie en Reis naar de Oorsprong op deze site of neem contact op via: info@ouxu.nl

 

____________________________________________________________________________________________________

Meer informatie en publicaties:

www.ouxu.nl | info@ouxu.nl | Facebook Ouxu | Facebook Reis naar de Oorsprong | Bonusan.nl | Onderzoek naar onze Oorsprong

 


9 juli 2012
Laatste Nieuws