• Nieuws categorieën

  • Nieuws archief

  • Ouxu Twitter Feed

    • Loading tweets...

 

 

 

 

‘Wat dan ook de vader van de ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding’

Hippocrates (460-370 v. Ch., grondlegger reguliere geneeskunde)

 

 

 

 

 

 

De mens, ons lichaam bestaat uit miljarden cellen, cellen die onderling met elkaar communiceren. Al die cellen zijn afhankelijk en leven van het voedsel dat wij tot ons nemen. Het zal duidelijk zijn dat de juiste voedingskeuze uiteindelijk bepalend is voor onze gezondheid.

 

Tijdens mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde heb ik vooral geleerd hoe je de voeding niet moet gebruiken. Veel voeding wordt namelijk kapot geraffineerd, versuikerd en van chemische additieven voorzien. Ook heb ik geleerd hoe je voedingstoffen kan inzetten als medicijn.

 

Vanuit de evolutionaire geneeskunde kunnen we veel leren over wat mensen vroeger aten en hoe wij de mens hebben kunnen worden die we nu zijn (Homo Sapiens) dankzij onze voeding. Met andere worden: wij hebben ons als mens op de omgeving (o.a. voedingsaanbod) aangepast. De laatste 100 jaar is er veel veranderd in ons voedselaanbod en de samenstelling van onze voeding. Dit geeft veel problemen en klachten, omdat zo’n grote verandering niet bij onze genen aansluit. Wat is nu vitaal voedsel en wat is fataal voedsel?

 

Met juiste voeding wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam versterkt. Voeding kan zo de gezondheid bevorderen (preventie), maar ook bijdragen aan herstel van gezondheid. De vraag of voeding als medicijn kan dienen, is al 400 jaar voor Christus door Hippocrates beantwoord. ‘Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.Hippocrates’

 

Door voeding sterk te verhitten, mechanisch te bewerken en van allerlei chemische toevoegingen te voorzien, wordt het verpest. Al die kant- en klaarmaaltijden, blikken en dozen waar ‘verrijkt met vitamines’ en ‘goed voor hart- en bloedvaten’ op staat, kunt u maar beter links laten liggen.

 

Hieronder enkele voorbeelden van de basisregels volgens de orthomoleculaire behandelwijze:

 

- Eet zoals de natuur het bedoeld heeft, zoals je het in de natuur vindt
- Beperk de granen, gluten- en zuivelintake
- Eet vezelrijke voeding – (zongerijpte) groenten en fruit!
- Mijd kunstmatige toevoegingen
- Eet bewogen biologisch vis (mn vette) en vlees

 

 

Laatste Nieuws